Fethiye Bal Çeşitleri

Bal yüzyıllardır insanlar tarafından besleyici ve şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Fethiye ve çevresinde bulunan arıcılar bu mucizevi besini üretmek için yıl boyunca büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Arıcılar farklı yerlere kovanlarını taşıyarak çeşit çeşit ballar hasat etmektedir. Yöremizde en çok üretimi yapılan Fethiye bal çeşidi Fethiye çam balıdır. Ayrıca çiçek balı, yayla balı, narenciye balı, püren balı, çörekotu balı, kekik balı Fethiye ve çevresinde üretilen bal çeşitleridir.

Bal çeşitlerimizi üç kategori altında sınıflandırdık;

Çam Balları

Yöremizde üretilen çam balı çeşitlerini standartlarımıza göre sınıflandırıyoruz ve hiçbir işlem yapmadan, arıların bıraktığı gibi ambalajlıyoruz.

Çiçek Balları

Arıcılarımızın ürettiği çiçek ballarını, yöresine ve kaynak çeşitliliğine göre sınıflandırıyoruz. Çiçek balı çeşitlerimizi; Çiçek Balı ve Yayla Balı olarak sınıflandırıp ambalajlıyoruz.

Monoflora Ballar (Tek çiçek kaynaklı)

Monofloral ballar, tek çiçek nektarının baskın olduğu ballardır. Monofloral bal çeşitlerimiz:Çörekotu Balı, Püren Balı, Narenciye Balı, Kestane Balıdır.

Neden Fethiye Bal Evi ?

Fethiye Balevi ailesi olarak şunun bilincindeyiz; Sahip olduğumuz en değerli varlık sağlıktır.

Ballarımızın önce duyusal ve fiziksel özelliklerini test ediyoruz. Daha sonra akredite laboratuvarlarda saflık analizlerini yaptırıyoruz. Saflık analizleri ile doğallığı tescillenmiş olan ballarımıza, kalıntı analizi yaptırıyoruz. Evet, biz zoru seçtik, sadece doğallığından emin olduğumuz balları satıyoruz.

İşlenmemiş ballar; ballarımıza hiçbir işlem yapmadan, arıların bıraktığı gibi bütün değerleri tam olarak ambalajlıyoruz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.